19th Ave New York, NY 95822, USA

Viikkotehtävä “Kevät”

miinalukkari_kevat

Tsjoo. Iina heitti uusimman viikkotehtävän aiheen eetteriin iltapäivällä pikkasen vajaa kaksi. Olin aamupäivän könynnyt koirien kanssa märässä lumessa pihalla, ja olin korviani myöten täynnä “kevättä”. Oli näläkä ja jano. Enimmäkseen jano. Siitä se idea sitten syntyi.

Kevät on parsasesonkia. Sitä on vain pakko saada. Vuodesta toiseen, keväällä. En syö parsaa milloinkaan muulloin. Minulla parsa kuuluu kevääseen kuin voisilmä pullaan. Tuumasta toimeen. Virittelin kameran keittiöön samalla kun valmistelin itelleni päivällistä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Prosecco-lasillisen jälkeen idea tuntui entistä paremmalta ja vetovoimaisemmalta. Parsaa ja prosciuttoa, ilmakuivattua kinkkua. Ja proseccoa – sitä ei sovi unohtaa.

Parsa on kuitenkin tämän kuvan sankari. Ei prosciutto eikä prosecco. Ne ovat vain rekvisiittaa ja osa miljöötä.

Kameran nokalla luottoputki 70-200 f2.8 L USM. Kun kerran boksin ulkopuolelle mennään aiheenkin suhteen, niin tehdään se sitten isosti. Valaistuksena ainoastaan keittiön ikkunasta tulviva valo ja asetelman varjopuolella hopeanvärinen heijastin, jota kääntelemällä sain lasiin ja pulloon sopivasti kiiltoa ja hankaliin varjokohtiin vähän valoa. Setupissa ei ollut mitään kuvattavaa (kamera jalustalla 1,5 metrin päässä), joten en kuvannut sitä. Nopein viikkotehtävä ikinä, nopein editti. Kuva oli valmis vähän vajaa kuusi.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.