19th Ave New York, NY 95822, USA

Viikkotehtävä “Harrastus”

emma_mv

Maaliskuun toisen viikkotehtävän asetti opiskelutoverini Sinikka. Aiheena “Harrastus“. Minulla ei tarvinnut hirveästi miettiä aihetta, kun Sari nappasi kiinni facebook-postauksestani ja kertoi, että Emmalla on monta kertaa viikossa tanssitreenit. Pureskelin aihetta ehkä pari minuuttia ja visio lensi verkkokalvoilleni kuin roihuava Feenix-lintu. Tai noh, jotain sinne päin. Tiesin, että halusin saada kuvaan paikallaan klassisessa balettiasennossa poseeraavan ballerinan ja ympärille vimmatusti liikettä. Eikä muuta kuin sopimaan sopivaa kuvausaikaa talvilomaviikolleni.

Paikaksi valikoitui Kaukametsän Leihu-sali, mutta jouduimme viime metreillä tekemään backup-planin, koska minulle sopivana ajankohtana plikoilla oli nykytanssitreenit. Halusin kuitenkin nutturaa ja valkoiset sukkahousut. Onneksi sain Emman ja kaverinsa kuvauspaikalle tuntia ennen varsinaisia treenejä.

Kaukametsän ystävällinen vaksi kävi rullaamassa peiliseinän piiloon (en halunnut itse kuvaan) ja avaamassa nurkkaikkunan isot verhot, että tilaan saataisiin myös luonnonvaloa. Samalla viritin itselleni pirullisen ansan – salissa oli perinteiset keltaiset yleisvalot, ja ikkunasta tulvi kevättalven sinistä iltapäivävaloa. Ah, mikä ihana sekavalo – se meinasi minut tehdä hulluksi edittivaiheessa.

En muistanut taaskaan ottaa kuvaa kuvausetupista. Mutta eipä siinä hirveästi ollut nähtävää. Minulla oli mukana käsisalama ja läpiammuttava sateenvarjo, mutta en käyttänyt niitä kuvassa, jonka valitsin jatkoon. Tympeää kellertävää valoa on värjätty editissä suht voimakkaasti persikan suuntaan. Tunkkainen pyökinvärinen seinä ei ollut edustava tausta, mutta näillä mentiin.

Kuvasin taas Sigman 24-105 mm f4 -objektiivilla. Oon jumittunut siihen, vaikka se ei ole mitenkään erikoisen pätevä sisäkuvauksissa. Sen polttovälialue vain mahdollistaa tosi monenlaisen kuvauksen ja suunnitelmien muutokset lennosta. Kun tuollaisen saisi valovoimaisempana…

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.