19th Ave New York, NY 95822, USA

Studioviikonloppu vol 3

ruoka_lasse

Kuvausvuosi 2020 alkoi lähiopetusviikonlopulla Torniossa. Ohjelmassa oli studiokuvausta ja pe-su keskityimme tuotekuvaukseen. Perjantaina opettelimme tuotekuvausta demojen avulla ja lauantaina oli perinteinen tehtävärastipäivä. Kävimme läpi ruokakuvausta, nestettä sisältävien lasipullojen kuvausta, kiiltävien objektien kuvausta valoteltassa sekä itsevalaisevien tuotteiden (esim. puhelin, valaisin) kuvausta. Saimme vinkkejä esimerkiksi miten ruokakuvista saadaan herkullisen näköisiä ja juomista oikeanvärisiä.

Lauantaina kuvasimme kolmen hengen ryhmissä tehtävärasteja. Toimme mukanamme tai hankimme Torniosta kuvattavat tuotteet. Minä kävin hakemassa torniolaiselta ystävältäni Minnalta lainaan uushopeiset kermanekan ja kannun. Tehtävärastit olivat:

  1. Ruoka
  2. Juoma, lasi
  3. Omavaloinen tuote
  4. Valoteltta eli kiiltävä esine
  5. Lappian jouluiset tuotteet

Minun kanssa samassa ryhmässä olivat Lasse ja Jukka. Lasse kuvasi rasteista ruokarastin ja omavaloisen tuotteen (ja Lappian jouluiset tuotteet – en oikeasti muista, että kumpi miehistä tämän lopulta kuvasi?). Jukka halusi treenata pullon kuvaamista ja minä kiiltävää esinettä valoteltassa.

Sanonpahan vain, että se kiiltävän ja heijastavan esineen kuvaaminen on ihan syvältä 🙂 Ja niiden editoiminen on vieläkin syvemmältä. Kupera tuotteen pinta heijastaa kaiken ympäristöstään. Vaikka valoteltan avulla saadaan ympäristön heijastuksia vähemmäksi tai kokonaan pois, jäi kannujen pintaan “musta aukko” ja sen editoiminen oli aikaavievää ja turhauttavaa.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.