19th Ave New York, NY 95822, USA

Maaliskuun Tornio

goodgirl5

Maaliskuun lähiopetuspäivistä muodostuikin tyystin erilaiset kuin mitä kukaan ikinä uskalsi odottaa. Minulla oli tarkoitus osallistua lähiopetukseen vain lauantaina kotona olevan koiranpennun takia, mutta sekin suunnitelma muuttui viikonloppua lähestyttäessä. Uutisissa alkoi pyöriä otsikoita koronatartunnoista Torniossa ja Haaparannan alueella ja Lappia päätti järjestää jokaiselle valokuvauksen opiskelijalle mahdollisuuden Skype-opetukseen kotoota käsin.

Perjantaina kävimme tuttuun tapaan lähiopetusjaksojen välissä kuvattuja näyttösarjoja. Minulta oli esillä opettajille alla olevat Bose- ja puu-uunileipäsarjat sekä projekteissa esitellyt Fortnum & Mason -keksisarja ja uudelleenkuvattu Good girl -sarja. Bose-sarjaan olin jo tehnyt kuvankäsittelyllisiä korjauksia ennen viikonloppua, joten se oli viimeistelty “näyttökuntoon”. Se menee näyttöön, kuten leipäsarjakin. Keksisarja ja Good girl -sarjat olivat teknisesti ja valollisesti ok – keksisarjan kuvajärjestystä voisi kuulemma miettiä vielä ja Good girlistä olin kuulemma kuvannut jo syksyllä paremman sarjan. Opettaja ei tykännyt pinkistä värimaailmasta. Minusta se oli magee, mutta makuasioistahan ei voi kuin kiistellä…

Bosen kuvasin yhdellä valolla ja taustavalolla, jossa oli sininen värikalvo päällä. Taustana ja alustana mattamusta kapalevy. Näet kuvat isompana klikkaamalla pikkukuvaa.

Puu-uunileipäsarjan valaisin jyrkemmällä valolla, jotta sain leivän alle voimakkaampia varjoja nostamaan sitä ylös alustasta. Alustana oli vanhennettu ja tummalla puuvahalla käsitelty mäntyliimapuulevy ja taustana vanhoista harmaista laudoista tehty seinäke. Seinää valaistiin ylhäältä alas suht tiukalla valolla. Kuvankäsittelyssä tummensin kuitenkin kuvan reunoja, jotta leipä pomppaa kunnolla esiin ympäristöstään.

Bose- ja leipäsarjojen lisäksi näyttöön menevät maaliskuussa kuvattu uusi Kaski-sarja ja tammikuussa kuvattu Ultima Thule -sarja. Näistä neljästä sarjasta kahteen pitää tehdä myös kirjalliset työt: kuvaussuunnitelma ja tarjous. Uuden Kaski-sarjan kuvasin pleksin sijasta mustalla kapalevyllä, jotta edittiin ei tarvitsisi käyttää niin paljon aikaa…

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.