19th Ave New York, NY 95822, USA

Huhtikuun näytöt ja ammattitutkinto

Iittala Ultima Thule

Hupsi. Vaikka olin opintovapaalla työstäni vielä huhtikuun, unohtui “opiskelublogin” kirjoittaminen ja uusien kuvien päivittäminen sivulle. Tehdään se nyt.

Kuvasin raivopäänä erilaisia näyttösarjoja vielä viime metreille saakka, mutta mikään uusista sarjoista ei sytyttänyt kunnolla. Raybanejakin kuvasin monta päivää, mutta en saanut linsseihin miellyttäviä, kauniita kiiltoja. Joten näyttöihin mentiin jo maaliskuussa kaavailluilla sarjoilla: Bose, Kaski, Pekka Heikkisen puu-uunileipä ja Ultima Thule.

Näyttösarjojen viimeinen palautuspäivä oli heti pääsiäisen jälkeen tiistaina ja näyttöpäivä seuraavana viikonloppuna. Olihan taas tuskaista odottaa sähköpostin kilahdusta kotona (korona). En päässyt kilistämään skumppaa vielä ekalla kerralla, sillä Ultima Thule -sarjan VIIMEINEN kuva (artikkelikuvana yläpuolella) tarvitsi vielä täydennystä kuvankäsittelyyn. Vasemmanpuolimmaisen lasin vasenta reunaa piti tummentaa, jotta se nousisi ylös koivuisesta taustasta. Sitten se olisi siinä. Ammattitutkintotodistus oli niin lähellä. Mutta silti niin kaukana.

Sain korjattua kuvankäsittelyn jo seuraavan viikonlopun extranäyttöön (aiempien VAT-näyttäjien kanssa) ja lauantai-iltana, opintojeni virallisena lopetuspäivänä sain kilistellä näyttöjen läpipääsyä. Oli huikea tunne, kun sain Jaskalta sähköpostia, että “Onnea Miina, se oli sitten siinä!“. Lauantai 24.4. oli alunperinkin merkitty opetussuunnitelmaan koulun loppumispäiväksi. Se oli myös minun opintovapaani viimeinen päivä. Tavoite saavutettu niin opintovapaani kuin opintojenikin suhteen.

Varsinaiset valmistumisjuhlat jäivät koronan takia juhlimatta, mutta ammattitutkintotodistus kolahti postilaatikkoon toukokuun ekalla viikolla. Olen nyt valokuvaaja, ammattitutkintonäytöt antanut ammattivalokuvaaja.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.