19th Ave New York, NY 95822, USA

Halloween-kuvaus “Evil Alice”

Evil Alice 2

Kiireisen syyskuun loppuun sain järjestettyä vielä oman hupailukuvauksen “Evil Alice in Wonderland”. Halusin lähinnä kokeilla, miten saisin salaman (ja idean) toimimaan hämärässä tilassa ja toisekseen halusin kokeilla, saisinko näyttööni tyydyttävän “henkilö miljöössä” -sarjan.

Mallikseni sain ystäväni Tiinan suloisen tyttären, joka osoitti huikeita näyttelijänlahjoja asettautuessaan ilkeän Alicen rooliin. Kuvauspaikaksi valikoitui vuosia sitten maan tasalle palanut Karankalahden tanssilava muutaman kilometrin päässä Kajaanista Sotkamoon päin. Maan päällä lavasta on jäljellä vain betonilaatta, mutta maan alla on kokonainen graffittimaailma. Paikkaa on kuulemma käytetty paint ball -pelailuun ja roskista päätellen myös päihdyttäviin harrastuksiin. Paikka ei ole umpipimeä iltahämärässäkään, joten se soveltui hyvin kuvauslokaatioksi.

Kävin tsekkaamassa paikan muutamaa päivää aiemmin J:n kanssa. Alla yleiskuvat paikasta. Eiks oo huikea?

Koska kuvasimme “Evil Alicea” salamalla ja vallitsevan valon määrä kuvissa olisi vähäinen, kellonajalla ei ollut suurta merkitystä. Menimmekin Karankalahteen myöhään iltapäivällä, mutta kuitenkin niin aikaisin, ettei ollut alkanut vielä hämärtää.

En osannut kuvata kaikkia ideoitani auki, mutta varsinkin artikkelikuvana oleva oviaukkokuva on minulle mieluisa. Kuvasin yhden kuvan myös luonnonvalossa, hirveän isolla ISO-arvolla, ja siitä tuli kyllä jännä. Tunnelma on kaamea, vaikka kuva on kirkas ja värikäs. Mallini osasi olla jäätävän paha. Lasta ei vahingoitettu kuvauksessa eikä lapsi vahingoittanut kuvaajaa, hih!

Kuvaus oli erilainen ja kauheudestaan huolimatta hauska. Salaman käyttö miljöössä kyllä antaa uusia mahdollisuuksia kuvaukseen. Pää pursuaa jo uusia ideoita seuraavalle sulalle kaudelle.

Alla muutama kuva Karankalahden Evil Alice -kuvauksesta. Objektiivina minulla oli Canonin RF 24-105 mm f4 -yleiszoomi. Se on vähän turhan pimeä tällaisiin olosuhteisiin käsivarakuvaukseen (vaikka salama pysäyttääkin liikkeen), mutta toistaiseksi välttää. Sen vakaaja on kuitenkin huikea. Puolen sekunnin valotusajallakin – käsivarakuvauksessa, luonnonvalossa iltahämärässä – se pystyy pitämään kohteen tarkkana. Laitan tästä myöhemmin yhden esimerkin toiseen postaukseen.

Loppuun vielä Tiinan kuvaama BTS-kuva. Siitä näkyy hyvin, miten valoisaa tilassa oli kuvien synkkyydestä huolimatta. Salamasta on tunnelmanluojaksi.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.