19th Ave New York, NY 95822, USA

Etätehtävä “Valo”

valo7

Jaa-a, mitähän tästä sanoisi. Kesäloman viimeinen viikko ei houkutellut käyttämään aikaani kuvaamiseen (tai käyttämään päätäni kuvaamisen ideoimiseen). Tämän tehtävän tein mentaliteetilla “kunhan nyt palautan jotain, niin se riittää nyt”. Ee vaan jaksanut.

En tiä, onko tämä väliaikainen uuvahdus, mutta minä pohdin eilen illalla vikoja etätehtäväkuvia nettiin ladatessani, että oon viimeksi nauttinut etätehtävien kuvaamisesta keväällä – silloin, kun kuvasin ystävääni studiossa. Kaikki toukokuun jälkeen koulua varten kuvatut jutut on ollut pakkopullaa, eikä kuvatessa ole ollut iloa mukana, ainoastaan helvetillinen ahdistus. Viikkotehtävien poisjäänti on ollut minulle huono juttu, ja vaikka ne vei paljon aikaa viikosta, niin silti niitä oli kiva ideoida ja kuvata. Yksi kuva, yksi mahdollisuus. Nämä laajat tehtävät pitkine kuvasarjoineen saa minut lannistumaan.

Ensimmäistä kertaa koko vuoden aikana minä skippaan tulevan lähiopetusviikonlopunkin ja valitsin toisen harrastukseni sen sijasta. Vaikka tiedän, että lähiopetusviikonloppuja on koulutuksen aikana vähän ja kaikki tulevat tarpeeseen. Toivottavasti nyt syksyllä tilanteeseen tulee muutos, ja löydän taas inspiraation kuvaamiseen. Jotenkin vain tuntuu, ettei tämä sarjakuvaaminen lopu koskaan… 🙁 Onneksi saan muuta ajateltavaa ennen syyskuun kouluviikonloppua, kun lähden Kuusamoon opiskelemaan 5 päiväksi henkilökuvausta miljöössä Vesa Tynin vetämälle kurssille. Siellä ei suurella todennäköisyydellä kuvata kuvasarjoja 😀

Mutta itse postauksen aiheeseen. Tehtävänantona oli valita joku esine, ihminen, miljöö…aivan mikä tahansa maan ja taivaan väliltä rungoksi, jonka avulla valoa tarkastellaan.

Tosi abstraktia siis. Valitsin miljöön, koska mun ei tarvinnut puhua sen kanssa. Tykkään Kajaanin linnanraunioista ja joesta miljöönä – jykevistä kivistä ja rosoisista pinnoista, joita auringonvalo sopivassa kulmassa tullessaan muotoilee. Odottelin monta iltaa aurinkoistä säätä ja lopulta odotus palkittiin. Pääsin kuin pääsinkin kuvaamaan ekan työpäivän iltana, maanantaina 5.8. Kuvasin taas koko setin Sigman objektiivilla – olen jumittunut siihen, kuin tähän tulppaan päässäni.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.