19th Ave New York, NY 95822, USA

Etätehtävä “Toiminta”

maalari4

Huh, edellisestä postauksesta on livahtanut luvattoman pitkä aika. Koko syksy on ollut yhtä matalalentoa, suhaamista, ajan jakamista koulun ja muiden harrastusten välillä. Heinäkuun viikonlopun ja hirveän etätehtäväryysiksen väsyttämänä tein itsekkään päätöksen olla osallistumatta elokuun kouluviikonloppuun, “Kukkolankoskiviikonloppuun”, ja lähteä sen sijaan koiranäyttelyyn Ruotsiin. Siitä ei sen enempää siis. En saanut palautetta mistään heinäkuussa kuvaamastani etätehtävä sarjasta täten – en, vaikka kertaalleen pyysin. Toista kertaa en yleensä kysy. Joten jäi arvoitukseksi, että mitä mieltä opettajat olivat tekemisestäni (Kouta-Ollis, Talous ja Valo).

“Kukkola-viikonlopun” jälkeen saimme etäjakson aikana kuvata näyttöihin tähtääviä sarjoja, sekä kaikille pakollisena “toimintasarja”, sillä sitä emme olleet vielä kuvanneet. Ideoin valokuvaajaystäväni Helin kanssa maalari-kuvasarjan ja kävin räpsimässä sen yhtenä iltana viikolla töiden jälkeen Helin remonttikohteessa. Tilaa oli vähän, ja objektiiviksi valikoitui luonnollisesti yleis-Sigmani, koska sillä sai tarvittaessa tarpeeksi laajaa kuvaa.

Tila oli myös valonsa puolesta melko haasteellinen, sillä remontoitavassa huoneistossa ei ollut valaisimia, ja ulkoa paistoi verhottomista ikkunoista sisään kirkas loppukesän ilta-aurinko. Paikoitellen valoa oli liikaa ja se oli jyrkkää. Paikoitellen valoa ei ollut tarpeeksi ja ISO-arvoa piti kasvattaa, jotta valotusaika ei olisi muodostunut liian pitkäksi. Kompromisseja siis.

Räpsin kuvia tunnin ajan ja sain omasta mielestäni monipuolisesti kuvia maalaamisen eri vaiheista. Oli minun onneni, että vanhan ja uuden maalipinnan välillä oli kontrastia, ja vanha vihreä seinä näytti kuvissa raikkaalta valkoisen uuden maalin alla. Kuvista tuli mielenkiintoisempia. Sain kuviin kaipaamaani rytmiä (ylös, alas, ylös, alas) ja telan liikeeseenkin vauhdin tuntua himpun verran pidemmällä valotusajalla.

Käsittelin kuvat vasta päivän ennen syyskuun kouluviikonloppua. En meinannut nimittäin esitellä sarjaa tunnilla ollenkaan. Not my favourite. Mutta opettajat pitivät sitä varsin onnistuneena ja siistinä. Lopetuskuvaa he halusivat rajata tiukemmaksi. Tätä toimintasarjaani opettajat pitivät myös näyttötasoisena ja tämä olikin mukana ihan viimeiseen saakka näyttöön valmistautuessani. Mielessä kyti kuitenkin, että josko joku parempi…

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.