19th Ave New York, NY 95822, USA

Etätehtävä “Reportaasi suomalaisuudesta”

juhannustanssit3

Kuten ennenkin, tulevan etäjakson aikana keskitymme aina kuvaamaan lähiopetusviikonlopun aikana läpikäytyjä asioita. Niin nytkin. Yleensä etätehtävä on saatu lähiopetussunnuntaina Torniossa ja tarkennettuna viimeistään seuraavalla viikolla. Jaskapa päätti tehdä poikkeuksen ja asetti tehtävän vasta juhannusviikon alussa, ja antoi aikaa tehtävän palautukselle vain viikon verran. Huh. Töissä pitäisi käydä ja hoitaa kotiasiatkin kunnialla, ja samalla vielä sovittaa etätehtävän kuvaus jonnekin väliin. Meinasi pyörryttää ja oksettaa. Käytännössä minulla oli kuvausaikaa vain juhannusviikonloppuna – ja josta sitten tuli lopulta melkoinen kuvausviikonloppu. Kuvasin perjantaina etätehtävän, lauantaina yhden lapsikuvauksen ja sunnuntaina työjuttuja. Elin viikonlopun kamera kädessä.

Etätehtävää rupesin pohtimaan heti, kun sen aihe oli tiedossani. Suomalaiset ja kesä. Suomalainen suvi. Juhannus. Juhannusravit. Juhannuskokko. Juhannustanssit. Överikännit. Ja siitä se sitten lähti. Sovin Napista pyörittävän organisaation kanssa kuvauksesta ja minulle luvattiin ilmainen sisäänpääsy kuvia vastaan. Lupasin toimittaa juhannuksen jälkeen joitain kuviani markkinointikäyttöön ja sen teinkin.

Aattoillalta kuvia muistikortille tallentui liki 1200 kpl, ja seulan läpi piti päästää 8-10 kpl. Sarjan piti olla sarjamainen ja kuvien tukea toisiaan. Näkövinkkeliksi otin “taviskansan”, eli en nostanut kuvissa illan artisteja pääosaan, vaan tavalliset juhannusjuhlijat – vähän humoristisella otteella. Jätin kuvissa artistit hieman mystisiksi hahmoiksi kuvaamalla heidät epäterävinä tai kuvaamalla heistä pelkästään jonkun yksityiskohdan.

Napis oli kuvauspaikkana hirveän pimeä ja jouduin tekemään kompromisseja kuvatessa niin syväterävyyden kuin kohinankin suhteen. Kaikki sisäkuvat otin ISO-arvoilla 3200 tai enemmän. Kyllä oli kalusto ja akka kovilla. Canonit suoritti oman hommansa ihan kivasti, mutta Sigma ei pärjännyt näissä olosuhteissa erikoisen hyvin. Noh, se oli tiedossakin. Jos mulle tulisi toinen samanlainen kuvauskeikka nyt eteen, yrittäisin jostain saada lainaan esim. Canonin 24-70 mm / f2.8 markkakkosen. Se on ostoslistalla, jahka rikastun. Eli siihen voi mennä pieni ihmiselämä, kihihih…

Lisää kuvia Napiksen juhannuksesta löytyy täältä.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.