Videoviikonloppu Torniossa

Media-alan ammattitutkinnon valokuvauksen koulutusohjelmassa yhtenä vaatimuksena on pienimuotoisen videon koostaminen. Videossa pitäisi osata yhdistää liikkuvaa kuvaa, still-kuvaa, ääntä ja tekstiä. Videon tekemiselle oli varattu aikaa vain yksi lähiopetusviikonloppu, joten syvällisesti emme ehtisi siihen paneutua. Mutta reilun kuukauden päästä olevassa ensimmäisessä tutkintonäytössä video-osaaminen pitäisi pystyä osoittamaan näyttöraadille siinä missä valokuvausosaaminenkin.

Olimme saaneet syyskuun lähiopetusviikonloppuna etätehtäväksi kuvata pieniä videoklippejä n. 1-2 minuutin mittaista videota varten. Kuvasin kaksi erilaista aihetta: ensimmäinen liittyi koiraharrastukseen ja koiraystäviin ja toinen saunanlämmitykseen. Koira-aiheisen videon kuvasin Kajaanissa, Aisti ja Tunne Oy:n koulutushallissa ja saunavideon vanhempieni mökillä Suomussalmella, lähellä itärajaa.

Varsinaiseen videokuvaamiseen tai videon”ohjaamiseen” emme saaneet opetusta, joten tässä projektissa edettiin yrityksen ja erehdyksen kautta. Koiravideonkin kuvasin kahteen kertaan – ensimmäiset pätkät puhelimen kameralla (ja vinoon). Onneksi sain raavittua kasaan videon, jonka sitten myöhemmin pistin esille myös näyttöraadille. Ylläoleva koiravideo meni läpi, vaikkakin sain moitteita ristikkäiskuvista. En minä niitä osannut saati tiennyt kuvatessa varoa, joten…

Ensimmäisten videoklippien yhteydessä kuvasin myös toimintasarjan “Toko”. Opettajien mielestä siisti sarja tämäkin, mutta loppukahinoissa se ei päässyt sitten kuitenkaan jatkoon, vaan näyttöihin meni saunanlämmitysiltana räpsitty “Saunanlämmittäjä”. Lisään saunanlämmitys-sarjan esille seuraavaan postaukseen, jossa käyn läpi ensimmäistä tutkintonäyttöä kokonaisuudessaan.

Jaa postaus