Helmikuun lähiopetusviikonloppu

Jäin opintovapaalle helmikuun alusta kolmeksi kuukaudeksi, ajatuksena saada keskittyä kuvaamiseen täysillä ennen huhtikuun näyttöjä. Heti helmikuun alussa oli myös lähiopetusviikonloppu Torniossa – teemalla henkilökuvaus studiossa. Syvensimme viikonlopun aikana edelliskeväänä opittuja henkilökuvauksen valaisujuttuja ja treenasimme lisää. Mikä kuitenkin parasta – viikonlopun jälkeen ajatukseni selkeästi kirkastui. Minulla on enemmän valmiita tuotekuvasarjoja kuin henkilökuvasarjoja, joten näytöissä minun kannattaisi keskittyä tuote- ja mainoskuvaukseen.

Perjantaina kävimme läpi etätehtävänä kuvattuja tuotekuvasarjoja. Laitoin kokeeksi esille myös ystäväni kaksosista kootut lapsikuvasarjat. Kirjoittelin jo edellisessä postauksessa tuotekuvasarjojeni huomautukset, joten en toista niitä enää. Pystyin palautteen jälkeen jatkamaan viikonloppuun ihan hyvillä mielin eli olin onnistunut ihan hyvin etätehtävissäni.

Lauantaina teimme henkilökuvausdemoja ja treenasimme ryhmissä esim. hikey-valaisua, perhosvaloa jne. Koska samana viikonloppuna oli myös toisen opiskelijaerän näytöt, meillä oli myös vapaa-aikaa kuvata mitä halusimme. Nyt täytyy nolona myöntää, että kuvasin opiskelutovereitani ja aioin tehdä kuvaamistani potreteista erilaisia kuvakomposiitteja. Olen tyystin unohtanut niiden olemassaolon – ne ovat jääneet muiden kiireiden ja kuvausten jalkoihin. Mutta ehkä mä näyttöjen jälkeen saisin itteeni vielä niskasta kiinni… 🙂

Ryhmissä saimme tehtäväksi kuvata kolme ilmettä: a) silmät kiinni b) irvistys c) vapaa ilme. Minä kuvasin opiskelija K:n. Tausta valaistiin “isoreikäisellä” hunajakennolla ja henkilö beauty-dishillä. Myös erilaiset heijastimet olivat käytössä.

Sunnuntaina kävimme läpi lauantain kuvauksia ja saimme etätehtäväksi valmistella näyttöön tulevia sarjojamme. Eli opettajan asettamaa tehtävää emme enää saaneet. Maaliskuun lähiopetusviikonloppuna kävisimme läpi jo valmiina olevia näyttösarjoja sekä teoriaosiossa mm. ryhmä- ja teoskuvausta.

Artikkelin pääkuva “Hiihtäjä”: Leena Nykänen.

Jaa postaus